Hallo, ik ben Koen!

Hallo, ik ben Koen Van den Eeckhout, aangename kennismaking! Ik ben een 33 jaar oude ondernemer uit Gent, België. Ik ben een versatilist steeds op zoek naar mijn ikigai.

Mijn persoonlijke waarden zijn kennis en wijsheid, een open geest, en optimisme. Als iemand met een ISTJ-persoonlijkheid vind ik alles interessant.

Mijn doel in het leven is het combineren van mijn verschillende passies: ondernemen en innovatievisuele communicatie, en wetenschap en technologie. Hoe de wereld in elkaar zit en evolueert vind ik oneindig fascinerend. Mijn LinkedIn pagina is een goeie samenvatting van wat me allemaal bezig houdt.

Onder de naam Baryon doe ik aan freelance grafisch ontwerp, waarbij ik complexe informatie in krachtige visuals omzet. Denk bijvoorbeeld aan infographics en datavisualisatie, het ontwerpen van inspirerende rapporten, het opstellen van design guidelines voor grafieken en data, live sketchnoting, en workshops. Een paar voorbeelden van mijn werk vind je op de Baryon website.

Op mijn zeventiende koos ik voor een opleiding tot ingenieur aan de Universiteit Gent. Toegepaste en vaste-stoffysica werden mijn focus, maar het waren mijn Erasmusmaanden in Madrid en een stage in Bratislave die mijn leven en persoonlijkheid pas echt ingrijpend veranderd hebben.

Op een warme septemberdag in 2013 heb ik mijn doctoraat in de fysica behaald. Vier jaar lang heb ik geprobeerd de mysteries achter glow-in-the-dark materialen te ontrafelen. Maar wat ik echt leuk vond was presenteren, artikels schrijven, aan wetenschapscommunicatie doen, en betrokken zijn bij post-doc verenigingen en faculteitsraden. Als je een luminescentie-nerd bent, wil je misschien wel een paar van mijn artikels lezen, of zelfs mijn doctoraatsthesis.

Gedurende drie jaar heb ik als senior consultant binnen het EY Subsidia team zowel kmo’s als grote ondernemingen geholpen bij de financiering van hun innovatieve R&D-projecten. Ik werkte daarnaast ook aan een Belgische afdeling van EY Unity, het wereldwijde netwerk binnen het bedrijf voor holebi-medewerkers en allies.

Mijn vrije tijd besteed ik aan citytrips, lopen, abstracte en architectuurfotografie, en lezen. Laat me zeker weten wat jij mooi vindt via Goodreads, Flickr, of Last.fm.

Gedurende drie fantastische jaren was ik begeleider bij de Zonnebloemblaadjes, een lokale vrijwilligersorganisatie die kampen en weekends organiseert voor kinderen en jongeren met een fysieke beperking. Momenteel beheer ik nog de website en mailinglijsten, en een deel van de inkomsten van Baryon stroomt rechtstreeks naar deze geweldige groep mensen wiens enthousiasme me steeds weer blijft verbazen. Ze zijn altijd op zoek naar vrijwilligers en ondersteuning, dus bezoek zeker eens hun website.

Aarzel niet om mij te contacteren! Ik ben altijd op zoek naar verhalen en advies van andere wetenschappers, consultants, ontwerpers, technologieliefhebbers, fotografen of illustratoren. De beste manier om me te bereiken is per mail, of vind me op Twitter, LinkedIn of Instagram. Zin om samen te lunchen of koffie te drinken?

Stuur mij een mail!