Nobel Prize in Physics: an infographic

Is it true that only white old men win the Nobel Prize in Physics? Did you know that one guy won the prize twice? And do you know who was the youngest ever to win the prize?

Find out all of this and more in our Nobel Prize in Physics infographic!

Available for download (pdf) here!

Nobel Prize in Physics infographic

Feel free to share!
Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInShare on Tumblr
2 comments on “Nobel Prize in Physics: an infographic
 1. Dag Koen,

  echt een interessante post! Ik zo graag ook en ref van jouw source’s willen zien. Een ander puntje is misschien interactive plot waar je de namen van de laureaten kan zien. Ik ben bvb benieuwd van de laureaten uit India en Pakistan. Ik neem aan dat een van hun Chandrasekhar is maar wie zijn de andere?

  In elke geval – goed gedaan!
  Mina

 2. Dag Mina,

  Dankje voor je positieve reactie! Al mijn data heb ik eigenlijk van de officiële site gehaald: http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/physics

  Een interactieve plot staat met stip op nummer 1 op mijn verlanglijstje 🙂 Ik ben alvast gestart om de datacollectie te automatiseren (via een python scriptje), de volgende stap is de grafiek en kaart interactief te maken met d3.js. Maar dat zal mij nog wel enkele weken werk kosten 🙂

  Koen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *